tiistai 24. syyskuuta 2013

Kaikkea ihanaa osa1.: Huvimaja

! Synttärihulina on haihtunut ja toista viikkoa vierähtänyt. Ja ihan niinkuin alussa arvelinkin: aika ei tunnu riittävän enää yhtään mihinkään, vaikka kaikki sekin aika on jo maksimoitu! Huhhuh! Kun katselen päiväkirjamerkintöjä taaksepäin, on kaikki päivän tunnit ja minuutit käytetty, tarkasti.
Sain tuossa viikko sitten Valtavan Virkkuusin, sillä neiti Räsymätto (joka jo aiemminkin on blogissa seikkaillut) sai Neuloosin ja tartutti sen minuun. Eilen lainasin kirjastosta ihanan uuden virkkauskirjan ja ajattelin lähteä pienestä ja toteutuskelpoisesta ideasta eteenpäin: uuteen merihenkiseen nukkekodin huvimajaan lattialle pehmoinen pitsimatto.

Nukkekotiin mars!



Kaiken kiireenkin keskellä olen ideoinut ja odottanut aikaa, että saisin aloitettua kattoterassin rakentamisen. Viikokloppuna sain ihanan kummityttöni Roosan meille yökylään ja sainkin mahtavan lisäapurin ja inspiraation nukkekotirakentamiseen! Tulikin valmista, paljon ja nopeasti :)

Huvimaja

Päätin tehdän huvimajasta sellaisen merihenkisen ja romanttisen pienen pesän, jonne kelpaa pikkuasukkien syksyn kylminä iltoina vetäytyä ihastelemaan ilmaa.
Tarvikkeet: Vanha amppelipohja (mummon vintiltä löytynyt aarre), kukkaruukun muovialuslautanen, pikkusia ruuveja, No More Nails (suosikkiaine! :D), ohuita listanpätkiä, katkoteräveitsi, kärkipihdit, neulaa, lankaa, simpukoita, kalastajanlankaa, pellavaharsokangasta, valkoista akryylimaalia, puristimia, pitsiä.... Tilpehööriä!

1.
Aikani pyöriteltyäni ja mietittyäni, keksin käyttää amppelin reunassa olevia reikiä hyödyksi ja vuolla rimat koloihin sopiviksi ja ruuvata ne kiinni. Silloin reuna ei peittyisi ja maja pysyisi varmasti pystyssä (amppeli on valettu ja tosi painava).

2.
Seuraavaksi ruuvasin muovisen aluslautasen pohjaksi. Mietin tätäkin ratkaisua eri materiaalien kannalta, mutta tämä oli kyllä neronleimaus! Muovi on kevyttä, siihen voi porata ja liimata, se ei hajoa ja antaa vielä hauskan majakkamuodon majalle. Oivallinen Oivallus :)

3.
Tein listasta lyhyitä pätkiä ja kiinnitin jokaisen pystypaalun väliin tiiviiksi aidaksi. Jotta sain majaan sen majakkamaisen fiiliksen, viistosin jokaista listapätkää vähän, jolloin ne kapenivat ylöspäin. Kiinnityksessä no more nails, pätkät alareunasta aluslautaseen kiinni ja reunoistaan toisiinsa. Kuivui tosi jämäkäksi.

4.
Maalaus olikin sitten lasten tehtävänä. Se oli vauhdikasta katseltavaa: "Älkää maalatko sitä kattoa! Ei metalliin! Pelkät puuosat! Ei, Vilja EI saa maalata kattoa." :D Tuli hieno!

Roosan kanssa kaadoimme Kuwaitista ja Dubaista keräämämme simpukat keittiön pöydälle(perhe oli komennuksella ja asusteli pari vuotta Kuwaitissa ja minun vieraillessani siellä, kävimme myös upealla lomamatkalla Dubaissa. Oli hieno reissu, yhdessä sitä muistelimme. Tuo iso tyttönen oli silloin vasta neljä. Tai viisi. Näin se aika menee!). Valitsimme yhdessä kauneimmat ja koristelimme huvimajan. Roosa taisi vähän tuskastua tätiinsä, koska olenhan kuitenkin aika Tarkka Simpukanvalitsija, mikä tahansa ei kelpaakaan :D Koristellessamme ajattelimme yhtä aikaa, että majasta tulee ihan muumit mieleen. Yhdistetty majakka ja uimahuone, sekä huvimaja kirjasta Muumipappa ja meri.

5.
PEllavaverhon ompelu. Kiinnitin amppelissa olleet metallipunosnauhat kiinni amppelin eli katon alareunaan. Tuli metallipitsi, johon oli hirmu helppo ommella verho.


Ruuvasin nuo pikkuiset renkaat jengoilla (mitkä ne on nimeltään ,en tiedä) reelingeiksi ja laitoin kalastajalangasta köydet. Lisää merihenkisyyttä!


Tuonne pikkupesään minäkin haluaisin. Ottaisin peittoja, vilttejä, myrskylyhdyn ja hyvän kirjan. Joisin teetä ja kuuntelisin syksyisiä ääniä villasukat jalassa, enkä välttämättä lukisikaan vaikka kirjakin on mukana. Olisin vaan!

Ihanaa syksyä kaikki! Nyt on lupa olla sisällä, polttaa kynttilöitä ja pitää villasukkia, sekä katsella puissa riehuvaa tuulta!
Mutta ei unohdeta metsäretkiäkään :)


Palaan pian, sillä kuvia ja puuhasteluja on paljon vielä raportoimatta! :)

6 kommenttia:

  1. Oooo, mikä huvimaja! Kyllä tuollaiseen kelpaa mennä nautiskelemaan tai ihan vain olemaan. :) Kyllä sinun postausta odotinkin ja odotus palkittiin. :)

    VastaaPoista
  2. :) Joo sori ja anteeks, tämä arki on tosiaankin mennyt aika härdelliksi kun on työt ja koulu ja LÄKSYT :D läksyt jotka vie oikeasti tällä kertaa paljon aikaa... Mulla on niin paljon kivoja juttuja vielä tänne kirjoittamatta!

    VastaaPoista
  3. Täällä on kanssa odotettu uutta kirjoitusta :) On ollut aivan ihana seurailla Viljan nukkekodin valmistusta...Saanut itsellekin mahtavia ideoita erilaisista esineistä mitä kotona on tullut castaan,kiitos siitä kuuluu sinulle!Olen nähbyt kuinka hienosti osaat muuttaa tavarat aivan erinäköiseksi...Innolla jatkoa odottelen :) Terveisin:Milla
    p.s.olen seurannut alusta asti Viljan kodin valmistusta ;)

    VastaaPoista
  4. Kiitos ja pahoittelut pitkästä odotusajasta! Huomenna aamulla on ajastettu postaus :D (jee, osasin käyttää!). Kivaa että olet saanut uusia ideoita ja ollut mukana alusta asti.

    VastaaPoista
  5. Näppärää ottaa ajastus käyttöön. Laitanpa idean korvan taakse, jos joskus tarvitsen. :) Mä olen myös ollut aivan alusta alkaen mukan seuraamassa. :) Ainakin kaksi uskollista lukijaa siis.

    VastaaPoista
  6. Kuule, teitä on paljon! Uskomatonta, mutta blogivierailuita on jo neljä ja puoli tuhatta!!! :D Eihän tässä voi kun ihmetellä!
    (Ps. ei se ajastus toiminut, vielä, koska oli jossain tyynenmeren ajassa... ensi kerralla sitten!).

    VastaaPoista