tiistai 3. syyskuuta 2013

Sairastuvalla tehdään purkkeja ja paistetaan sieniä.

Kylläpä tuntuu hassulta, kun on mennyt näin monta päivää, enkä mä ole ehtinyt kirjoittaa! Viikonloppu meni juhlissa, ja eilinen päivä näiden parissa:



Kolme ämpärillistä tuli, vaikka ihan vähän käytiin. Ja satoi vettäkin.
PS. Kaikille näpertelijöille vinkki: minä tein noi purnukat vanhoista mitä-lienee purkeista, rumista sellaisista, joita kaapeissa oli pyörimässä. Tässä ohje:
1. Pese purkit rasvaa irroittavalla aineella.
2. Pohjamaalaa purkit (vasemman puoleinen on tuputettu valkoisella akryylimaalilla superlonpalan avulla, toinen on spreijattu vaaleanpunaisella vesiliukoisella maalilla-> nämä ovat värit, joilla nukkekotikin aika pitkälti maalataan)
3. Anna kuivua kunnolla.
4. Asettele kakkupaperin pitsireuna sopivaan kohtaan tiiviisti purkin pinnan päälle.
5. Vaaleanpunaiseen purkkiin tuputtele valkoisella maalilla, sienen avulla, pitsikuvio kakkupaperista. Paina vähän kevyemmin reunan yli päästyäsi, jotta lopputulos on pehmeäreunaisempi. Valkoisen purkin tein päinvastoin: maalaa spraymaalilla. Tulos on aina vähän erilainen. Tähän purkkiin tuli paljon noita roisketippoja, mutta pohjan valkoisuus jäi vielä näkyviin.
6. Viimeiseksi lakkaus.
7. Ps. Minä en tietenkään ole lakannut näitä :D


Siinä me istuttiin sohvalla monta tuntia, lasten kanssa, ja perattiin noita tatteja. Lapset keräili matoja niistä ja vei niitä ammeeseen uimaan :D
Vaikka viikonlopun rantajuhlissa blogin sankarityttö Vilja oli se, joka mulahti vaatteet päällä rantaveteen kun oli onkimassa (omin sanoin: "En tippunu, ku vahingossa peluutin! Yhyy!", oli Veikka-poika se, joka sai tuliaisiksi maailmanluokan taudin. Äitipä onkin sitten viettänyt öitänsä milloin missäkin sängyssä ja ketä milloinkin silitellen, pissittäen ja juottaen. Väsymys on ollut kova, mutta onneksi poju on jo paranemaan päin. (Hirveä pöpö: imusolmukkeet niin turvonneet, että ovat päältä mustat ja pää ei käännyt mihinkään suuntaan!

No, sain minä jotain nukkekotiinkin tehtyä:

Materiaalina taas noi oudot E-raudat. Taivuttelin olohuoneen sohvan. Ja pikkusen ilmastointiteippiä.



Kohta päällystän ne jollain jämäryysykangastilkuilla ja vedän päälle noi nahkat. Oikeesti, mielummin kyllä tekisin iloisen väriset kankaiset sohvat! Mutta lapset ovat saaneet sellaisen idean, että toi talo pitäisi olla melkein kopio tästä meidän kodista. Jotenka: meillä on tummanruskeat nahkasohvat, eli sellaiset siis... Lastenhuoneessa meillä on verhoilemani iloisenvärinen kangassohva, niin teen nukkekodin lastenhuoneeseen sitten sellaisen. Sitäpaitsi: minä voin huputtaa sohvat uusiksi milloin vaan!

Veikkahan keksi että "Olohuoneessa pitää olla sit myös telkkari ja ELOKUVAVERHO ja siihen sit niitä eri elokuvia! JA kirjoja, olisko ne kirjat äiti sit sellaisia, mitkä ei aukea? Olis varmaan!" Sain myös kaverilta kivat pikkuruiset spottivalon pimahtaneet lamput, joista tulee kattovalaisimet. "Tuleeks niistä äiti sit sellasia, että niitä saa lapset rämpyttää, niit valoi?". Hahhahhaa! Joopa-joo. ;)

No. Tuolla on vihdoin minulla ulkoverhoilulaudat ja keittiön panelointihomma levitettynä lattialle, joten illalla laitan lisää kuvia ja kertomuksia näistä sattumusten sarjoista.

2 kommenttia:

  1. Pikaista paranemista pikku-potilaille!
    Hieno tuo purkki-idea, loistava! Nyt varmasti purkit saa olla esillä eikä niitä piiloteta kaapin nurkkaan. :) Kaikenlaista sitä voi kakkupaperin avulla koristellakin...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tauti oli raju, mutta onneksi nopea. Purkit on ihan mun suosikkeja <3

    VastaaPoista