keskiviikko 21. elokuuta 2013

Alussa oli karmea kaappi ja mieletön visio!

Se alkoi pikku hiljaa, hiipimällä. Minä haluan tehdä nukkekodin! Haluan että minulla ja tyttärellä on yhteinen harrastus, mihin ei poikia oteta, ei ainakaan mielellään. No okei, otetaan jos osaa leikkiä nätisti. Tähän päivään asti tyttäreni on ollut enemmän kiinnostunut dinosauruksista ja hirvityksistä, autoista ja palikoista -kiitos 4 vuotiaan isoveljen! Mutta nyt kun 3-vuotispäivä lähenee, on tyttönenkin alkanut näyttämään tyttöytymisen piirteitä. Nyt viimeisen viikon aikana nuket ovat olleet jatkuvasti kainalossa ja hepoille on etsitty kotia milloin mistäkin. Onneksi prinsessaleikitkin ovat tulleet tärkeiksi, ja kuin varkain lempiväriksi on osoittautunut tadaa: vaaleanpunainen! :D No, nyt me tehdäänkin sellaisen luokan piparkakkuprinsessaunelmakartano, että oksat pois! Viljan kummitäti lupasi tehdä synttärilahjaksi poneille ja hepoille tallin, se tulee tämän kartanon tiluksille sitten.



Yritin jo netistä etsiä kaappia, lipastoa, komuuttia, piironkia, senkkiä, mitä tahansa, mistä voisi kehitellä kaappimallisen nukkekodin. Mielikuva kauniista, vanhasta jalallisesta kaapista kaiverruksin varustelluilla tuplaovilla alkoi piirtyä takaraivooni. Mutta mitään sellaista ei tietenkään löytynyt. Ei edes sinnepäin. Ei edes sellaista, jota voisi fiksailla ja tuunailla. Ja jos löytyi, oli hinta 70 € ylöspäin...
Tänään käytiin tekemässä lasten kanssa kirpparikierros Lahti-Hollola- akselilla. Tarkoitus oli löytää Viljalle nukkekotitkaappi ja Veikalle lohikäärme. Samalla 2- ja 4- vuotiaat lapseni harjoittelivat oman rahan käyttöä ja ostotilannetta. Olivat aikamoisen suloisia ja reippaita nappuloita!

Viimein kaapinrohjake löytyi, juuri ennen sulkemisaikaa Launeen kirppiskeskittymästä. Sain tinkastua vitriinihyllykön pelkän vitriinikaapin kympillä matkaani ja nyt en malta odottaa! Villit suunnitelmat pyörivät päässäni ja kaappi on jo raahattu parvekkeelle odottamaan maalausta. Ehkäpä käyn vielä maalaamassa sen tänään, eihän kellokaan ole vasta kun kymmenen.
Olen koulutukseltani tarpeiston valmistuksen artesaani, joten eri materiaalit ja näpertelyt on tuttua hommaa, kierrätys toinen nimeni. Tarkoitus olisi rakentaa nukkekoti mahdollisimman pienellä budjetilla ja kierrättäen, jo olemassa olevia materiaaleja hyödyksi käyttäen.




Muutamia ideoita ja ajatuksia:
-maalaan vitriinin ulkoseinät sävytetyllä valkoisella huonekalumaalilla, joka on jäänyt yli keittiön tuolien maalauksesta
-lasiset vitriiniovet päällystän ulkopuolelta puurimoilla- vielä en ole keksinyt tarkalleen millä, mutta kyllä se idea sieltä kohta tulee!
-puurimat maalaan pinkillä vesiliukoisella spray- maalilla, jota tiedän kaapissani olevan jonkun askareen jäljiltä
-jätän lasiin aukot ikkunoiksi, vähintään neljä SUURTA ikkunaa, joihin rakennan söpöt rimoitukset, jolloin saan peililasi(?) ikkunat (ikkunoihin tulee tietysti verhot ja ulkopuolelle laatikoihin kukkaistutukset)
-kaapin sokkelin käsittelen joko rapatuksi liiman, hiekan ja maalin avulla tai "liuskekivijalaksi" pikkukivistä rakentelemalla
-tapetoin huoneet ylijääneillä tapettitalon ym. tapeteilla, joita on omien tapetointien jäljiltä kaapissa piilossa, myös lasiovet tapetoin sisäpuolelta
-lattiat taidan jättää tumman puun värisiksi, katsotaan!
-keittiöön rakennan puuhellan, jonne saa "tulen" sisälle led- tuikkukynttilän avulla. Samalla tekniikalla teen kakluunin. Saunankiukaan. Takan. Nuotion!
-luultavasti rakennan talon katolle kattoterassin puineen, hiekkalaatikkoineen, leikkipaikkoineen ja keinuineen päivineen. Kuitenkin rakennan taloa tyttärelle, en itselleni :D Ja jos mietin esim. itseäni mietin pikkutyttönä, niin miten HIENOA olisi ollut, että nukkekodin katolla olisi ollut OIKEA hiekkalaatikko jossa olis OIKEAA hiekkaa ja pikkuisia hiekkaleluja!
Ulkoseinille maalaan puita ja ihania köynnöksiä, ehkä ruusuja. Mies työskentelee valaisinalalla ja lupasi hoitaa nukkekotiin valaistuksen <3

Lähtölaskenta alkaa, synttärit on 14.9.! Katsotaan miten pitkällä projekti on siinä vaiheessa :)

4 kommenttia:

  1. Onnea ja menestystä ihanalle projektillesi! Jään seuraamaan blogiasi ja nukkekodin edistymistä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tervetuloa Riikuska mukaan :)

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi Päivi! Kylläpä sä oot taitava ja mahtavan energinen - jään mielenkiinnolla seuraamaan mihin kaikkeen sulta riittää virtaa tän nukkekodin ja kaiken muunkin kivan parissa!

    VastaaPoista
  4. Oi kiitos ja tervetuloa! Työt alkaa tällä viikolla, katotaan jääkö virtaa vielä :D Kokoajan tulee hauskoja ideoita ja juttuja mieleen, eiköhän sitä siis riitä, ei se energia ole vielä tähän(kään) ikään mennessä mihinkään hävinnyt ;)

    VastaaPoista