sunnuntai 25. elokuuta 2013

Rapuisen viikonlopun saldo

Ihan ensiksi: voi EI minä olen hukannut kameran laturin! Sehän on nyt sitten pakko löytää ensi tilassa, eihän tästä dokumentoinnista tule mitään ilman.

Mökillä ei ollut "miljoonalaatikoita", kiitos hyvin siistien asukkaiden, mutta muutaman ruskean vanhan laatan löysin matkaan, laatoitan niillä vaikka yläkerran kylppärin lattian (ruskea sävy sopii täydellisesti valurautaisen lavuaarin kanssa ;). Mutta rapujuhlat oli hauskat ja sää oli ihana, vesi yllättävän lämmintä! Meidän 4v poika ja siskonpoika 8v lähtivät kaksin kanotoimaan matalaan rantaveteen ja nappasivat hauen, ihan kahdestaan. Tänään savustimme sen kalansaaliin, on ne taitavia ja hauskoja poikia :)Mökillä en ehtinyt tehdä siis mitään nukkekodin eteen...

Kotiuduttuamme, haimme munia lähistöllä olevalta Villa Runottaren Kanalasta (joka sunnuntainen rutiinimme), jossa oli kanalaremontti päällä. Minä kolusin lautakasasta kaikenlaista käyttökelpoista, sillä aikaa kun lapset juoksivat varpaisillaan kanojen ja kukkojen seassa. Löysin keittiöön tasot ja lisää finnfoamia (sitä mistä vuolen takat ja tulipesät). Siitä saa tehtyä kaikenlaista jännittävää! Muutama hyvä lista lähti myös matkaani ja kanalanpitäjä oli iloinen, että kaikki ei mene kaatikselle.

Siitä suuntasimme mummolle ja papalle maalle, jossa ei mitään muuta olekaan kuin miljoonalaatikoita. Löytyi mm. näitä:
-outoja ruosteisia E:n muotoisia metallipaloja, joista saa taivuteltua hienoja tuoleja. Papan idea: hyvä pappa!
-tammilistaa vuodelta 1990, tuotuna jonkun sukulaiset toimesta joskus jostain ylimääräisinä (ja hyvä että säilytetty, koska nehän tuli heti tarpeeseen :D). Sahattu paikanpäällä mittaan ->julkisivulaudoitusongelma ratkaistu!
-Expedit- hyllykkö nukkekotikoossa! On siis hiukan Ikeaakin meidän maalaisromanttisessa kartanossa.


(Sain juuri ja juuri napattua yhden kuvan, jossa näkyy kaikki, varsinkin noi mielenkiintoiset metallijutskat, joista poika jo rakensi autoradan :D ).

Näiden lisäksi ompelin ja päättelin pitsipäiväpeiton isoäidinneliöistä ja sain loistoidean: Yksi neliö jäi yli, päällystän sillä keinutuolin, jonka kuvan olin saanut jostain muistojen syövereistä päähäni: oman mummon lasivitriinissä joskus nuijasodan aikaan väännelty kaljatölkkituoli- tai jopa valtaistuin, koska verhoilu oli punaista samettia ja tölkki taivuteltu erittäin rokokoo/barokkityyliseksi. Luulen että kokeilen tänään sitä, tai sitten vääntelen noita toisia tuoleja, joista jo aiemmin mainitsin koska EN SAA NIITÄ KUVIA OTETTUA! Ja keinutuolioperaatio pitää ehdottomasti dokumetoida.

Toivottavasti siis löydän kameran ja saan kuvia taas laitettua.

1 kommentti:

  1. Taivuttelin noita tuoleja tässä illan ratoksi 12 kpl. Nyt ne ovat somasti tossa lattialla ringissä, tulee mieleen miniaatyyrihenkilöiden aa-kerho. PS. Kädet on mustat ja rakkuloilla, sitäpaitsi noihin pitää kehittää joku huputus, koska niissä on ruostetta ja terävät kulmat- mun kädet on ihan mustana tosta taivutteluhommasta. :)

    VastaaPoista