keskiviikko 28. elokuuta 2013

Runotuolin taikaa :)

Tänään tulin töistä kotiin. Päivä oli hyvä, tosin aika rankka, sillä lapsia oli muskareissa kuutisenkymmentä ja kaikki aikuiset vielä päälle. Osalle kaikki oli uutta, osa oli vanhoja tuttuja. Kuusi ryhmää putkeen, se on kyllä aikamoista! Korvat kiittää ;)

Pyöräiltyäni juna-asemalta kotiin, tajusin että olen niin väsynyt, että nyt vois kyllä vaan istua ja ommella tohon penkkiin päällistä :D Siinä ommellessani sain mielettömän oivalluksen: pitkästä PITKÄSTÄ aikaa, minä saan oikeasti tehdä jotain sellaista hommaa, jolla ei ole aikataulua (no, ok synttärin on 14. päivä, mutta aiemmin jo jossain totesin, ettei nämä projektit ole kai ikinä valmiita?) ja josta en ole tulosvastuussa KENELLEKÄÄN!! Mieletön fiilis! Ja se tieto siitä, että minähän saan väkertää tätä tölkkipenkkiä vaikka koko viikon, eikä tarvitse ajatella hintaa, millä sen voisi myydä. Tämän kaiken tajuaminen sai oloni tuntumaan ihanan kevyeltä ja en tiedä, kiitolliselta? Ehkä kiitolliselta siksi, että minulla on taito tehdä, aikaa toteuttaa- koska tajuttuani tämän homman terapeuttisuuden, otan tämän täysin rentoutumisen kannalta. Tässä häviää paha mieli, purkaantuu stressi. Oi onnea!

Ja tässäpä tämä:
Tölkin matka tin can chairiksi



"Olipa kerran ihan tavallinen tölkki, se tyhjäks oli juotu



Niksin-naksin-niksin-naksin, kaula katki saksin



hula-hameeks'ko olikin tölkki luotu, (se juotu)?




"Ei, mitä ihmettä nyt?" kysyi tölkki pöllämistynyt, kun kiharat hameeseen kääri



Ja aivan oudoksi muodoksi rullasi sen, se nainen joka ääressään hääri.



Tuli kaveri vastaan, ei tuntea voinut, ihan oli tölkeillä erilaiset poimut



Ei muuttumisleikki jäänytkään tähän, vielä laitetaan kangasta vähän



Odotti tölkki jännittyneenä



"En usko, sain PITSIT! ja vielä vanut täytteenä!!"



Oli tarinalla opetus:
älä tuomitse ketään ulkonäön perusteella,
voi kukkaan puhjeta vaikka ruma sähköhella!
Ja miksei tölkki pieni ja tarpeeton,
voisi olla kuningatar nukketalon?
Ja se oli hyvä lopetus :)


Ja tässä vielä toisen tuolireppanan taitteluohjeet kuva kerrallaan:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä mielettömästi noita hyviä ideoita! Tulipa upea tuoli tosta tölkistä :).

    VastaaPoista
  2. Kerrassaan upea ja juhlava tuoli ja hienon runon sanoin ja kuvin kerrottuna. :)

    Joko olet wc-pytyn keksinyt? Toimisiko vanha laatikon nuppi väärin päin käännettynä. Se kyllä taitaa muistuttaa enemmän pottaa. :)

    VastaaPoista
  3. Jee eka tölkkituolin ohje jonka oon ikinö nähny :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Tölkkiohjeita, tai ennemminkin kuvia löytyy paljon hakusanoilla tin can chair ja tin can rocking chair. Ohjeet on englanniksi ja aika hankalat, mutta mä ainakin heti jyvälle päästyäni tein tuolin ihan omasta päästä. Tänään mummolassa kaivoin vitriinikaapista ne aidot 50-60- luvulla tehdyt keinutuolit, jotka mummo sanoi olevan juurikin oluttölkeistä tehtyjä . Ne olivat paljon tukusammat ja painavammat kuin tämä 2010-luvun malli! On tainnut oluttölkkien materiaali ohentua aikalailla vuosien saatossa. Harmi, sillä tuo tuoli on aika...vatkuli? Mutta kestää sen minkä kestää, teen sitten uuden jos hajoaa ;)

      Poista
    2. Ai ja riikuska en ole löytänyt tai keksi nyt vielä pönttöä, vaikka kovasti olen ollut löytöretkillä silmät auki, mahdollisia pönttöjä tiiraten. Mä oon ehkä vähän tyhmä, kun en katso mistään kirjoista tai netistä, muttakun tämä ihanuus tässä tekemisessä on pitkälti oivaltavuus, kekseliäisyys ja se, kun luulee että keksii itse :D Kyllä mä otan tietysti vinkkejä vastaan, mutta ehdoin tahdoin en lähde niitä etsimään. Ellen sitten millään keksi. Ja sit oon ihan että " no just joo, enkä ite keksinyt tätä?" :D. Kiitos vinkistä riikuska!

      Poista
  4. Mikä blogi! Mikä nukkekoti! Mikä runotuoli! Ja mitkä ideat ja taidot! Olen TÄYSIN sanaton. Sä NIIN sait musta vakkarilukijan. Seuraan innolla, mitä tästä tulee. Näin pienessä ajassa olet saanut aikaan tyhjästä jo vaikka ja mitä!!!

    VastaaPoista
  5. Oi kiitos Hanna! :D Hauskaa :) Meillä on nyt pojalla joku karmea tautipöpö, niin tässäpä taitaa olla nyt se mun kaipaama työskentelyaika, kun tota työstettävää on tullut niin paljon haalittua tässä viimeviikolla. Kunhan ekaks saan perattua noi 3 ämpärillistä sieniä tuolta parvekkeen nukkekotiprojektin keskeltä... :D

    VastaaPoista