maanantai 26. elokuuta 2013

Siivouspäivä

Tämän päivän pyhitin kodin siivoukselle ja samalla siirsin nukkekotipajan parvekkeelle kokonaan (joo, hyvin näyttää onnistuneen koska vasta siivottu olohuone on jo sotkettu finnfoamlastuilla kun piti vähän vuoleskella tulipesiä). Enkä löytänyt sitä vietävän kameran laturia! Huomenna saamme onneksi lainassa olleen videokameran takaisin, saan sillä edes napattua kuvia.

Nimittäin projekti edistyy ja ihania kuvia olisi otettavissa: aikuisten makuuhuoneeseen valmistui parisänky finnfoamlevystä, puuvillakankaasta ja sään harmaantamista pienistä listarimoista. Virkattu parisängynpeitto sopii siihen niin somasti ja vihreä kukkotapettimakkari näyttää jo aika söpöltä :)

Tänään vuolin molemmat tulipesät: olkkarin kakluunin ja keittiön leivinuunin. Kakluunin ehdin myös paperoida (liisteriä ja sanomalehteä, puuliima on kadoksissa myös joten on pärjättävä ilman). Huomenna maalaan sen kauniilla, kiiltävällä, kermanvalkoisella maalilla valmiiksi. Ja rakennan sisään nuotion pikkutikuista tuikkukynttilän ympärille. Lisäksi paperoin tuon ihanan leivinuunin ja alan miettimään siihen uuninluukkuja, jotta pikkutypykkäinen voi siellä paistaa ruokaakin. Ja tästäpä päästäänkin seuraavaan ihastuttavaan aiheeseen: ASTIAT! Jee! Pieniä vuokia, kattiloita, pannuja ja muita. Luultavasti muotoilen ne askartelusavesta, sitä on tuolla valmiina olemassa. Lapsetkin saa osallistua, tietysti, pidetään muovailupäivä!

Huomenna varmaan pääsen silittämään myös keittiön tasoihin "laminaattia", eli sitä ruskeaa reunanauhaa, kun leivinuunin koko ja paikka on selvinnyt.

Tällä hetkellä päänvaivaa tuottavat ikkunat. Listat, joilla vuoraan vitriinin ovet eli teen sen julkisivulaudoituksen, ovat niin paksua materiaalia, että niiden muotoonsahailu voi olla hiukan hankalaa. Mutta siitä huolimatta, aion kokeilla! Olin suunnitellut nimittäin tekeväni ikkunat yläosasta kaareviksi, joissa menee rimoitus. Sellaiset ovat niin suloisia ja iloisia, kutsuvan näköisiä. Mutta voinhan kokeilla, jos meidän listasahalla (mikäs sen nimi olikaan? Kulmasaha? Se sellainen, millä listoja sahataan, jonka saa säädettyä eri kulmiin)saisi sahattua asteittain. Hmm. Kokeillaan!

Olen myös yrittänyt miettiä, mikä olisi hyvä vessanpönttö. Minusta on hauskaa, että saan näistä kodista löytyvistä roinista vaan mielikuvitusta käyttäen ja hiukan tuunaten siirrettyä tavaran nukkekodin kalusteeksi. Siksi en tahtoisi muovailla pönttöä mistään massasta, vaan tahtoisin senkin olevan joku hassu, entinen tavara, joka vielä olisi tunnistettavissa pöntöstä.

Kyllä tämä on kuulkaa kivaa puuhaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti