perjantai 23. elokuuta 2013

Tilpehööriä ja sisustusideoita

Tänään en puuttunut nukkekodin rakenteisiin ollenkaan- paitsi tuputtelin sisäkatot valkoisiksi- sillä tänään on ollut se päivä, jolloin tämän uuden harrastuksen koukuttavuus on valjennut minulle omalta osaltani: tilpehööri! Ai hyvänen aika, miten kivaa! Meillä meni lasten kanssa tämä päivä täysin nukkekodin interiöörin ja tavaran pauloissa. Mielettömiä oivalluksia ja löydöksiä! Ja ihan meidän omasta kodista ja kaappien syövereistä:


Ylähäällä vanha tuohinen rasia, josta tulee luultavasti lastenhuoneen lelukori. Vieressä valkoinen emalinen saippuakulho, josta tulee täydellinen kylpyamme. Kylpyammeen alla pieniä kultaisia vetimiä, joista tulee mm. vessan pyyhetelineitä. Valurautaisista koukuista tulee kylpyammeen jalat. Valurautaiset vetimet ovat keittiön, vessan ja kylppärin lavuaarit. Puunvärinen reunanauha, joka on jäänyt ylimääräisenä keittiöremontista, on tietysti tuleva keittiön taso. Kaakelit rikon ja teen mosaiikiksi kylppärin lattiaan ja seiniin.


Pikkusälää: Lapset löysivät leikkiessään isin työkaluilla, ruuveilla, pulteilla ja muttereilla tuollaisia jännittäviä sähköosia, jotka ovat ihan selvästi ketsuppi-, mehu-, salaatinkastike tms. pulloja ja keittiöottimia. Puutapista ja pienestä puisesta palikasta tulee kaulin ja leivinlauta. Vaatehakasista tulee täydelliset naulakot, pikkupyykkipoikiakin löytyi. Ja tuo pieni valkoinen kellonmuotoinen "helmi" on suora kopio iso-mummoni vanhasta valaisimesta, joka roikkuu eteisessämme. Nukkekotiin ehdottomasti lampuksi se!
Kuka muistaa vielä nuo 80- luvun papukaijakorvikset? Meidän nukkekotiin tulee papukaija!


Ruokailuryhmä. Onpa romanttinen :)





Inspiraatio ja into oli tänään niin valtava, että hommat piti ottaa leikkipuistoon mukaan, molemmilla kerroilla :D


Naulakot valmistuvat wc-remontista ylijääneisiin sormilistoihin.


Valmis keittiön pöytä, naulakot ja muumitaulu olohuoneeseen ehkäpä.




Papukaija ei ole häkkiin suljettu, vaan sillä on vapaus kulkea pitkin asuntoa, häkki on vaan hengailupaikka ;)


Tässä on valmistumassa leivinuuni ja olohuoneen takka. Sunnuntaina on varmasti valmista raportoitavana!


Muistin että olin joskus aloittanut päiväpeiton virkkaamisen ja noita isoäidin neliöitä oli valmiina lankavarastossa. Miten mahtavaa, sain kuin sainkin päiväpeiton virkattua! Jee! (Mitä sitten, vaikka se onkin nukkekotikokoa? Ei musta ole luonnollisen kokoisen virkkaajaksi. Tässä koossa tuli käyttöön hei, ja yksi pala jäi jopa yli :D).

Meidän kodista on muotoutunut kaikenlaisen tavaran, ruuvien, sahojen, pahvikasojen, liimaus-, maalaus- ja lakkauspisteiden iloinen sekamelska! Ja miten ihanaa on se, että lapset saavat leikkiä vapaasti tavaroilla ja asioilla, jotka eivät ole leluja, vaan jotain muuta (ruuveja, muttereita, hyllynpidikerautoja, sähkönippeleitä jne.). Siinä lapset istuvat hiljaa ja kääntelevät nippeleitä ja nappeleita käsissään ja pian on ihan mahtavat leikit käynnissä (leikeistä poimin ideat mm.keittiön tuoleihin ja ketsuppipulloihin!). Nykyään lapsille tuodaan liian helposti leikit ja leikkikalut valmiiksi pureskeltuina, jolloin ei jää juuri lainkaan tilaa vapaalle leikille ja mielikuvituksen käytölle!

Huomenna lähdetään rapujuhliin mökille, katsotaan mitä kaikkea sunnunataina on raportoitavana nukkekotirintamalta. Hauskaa viikonloppua kaikki!
Ps. Ihan huima määrä lukijoita jo tällä blogilla: tuhat käyntiä tässä kahden päivän aikana. Aikamoista! Kiitos kaikille lukijoille, näitä tunnelmia on hauskaa jakaa muiden kanssa :)

5 kommenttia:

  1. Aivan upeaa! Mahtava tapa opettaa kierrätystä ja miten hauskasti oivallettuja juttuja. Parasta se, miten voi kokea innostuksen lasten´kanssa - he ovat tosi kekseliäitä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Taas sain yön aikana hauskoja ideoita: muistan mm. mummoni vitriinissä olevan sellaiset juomatölkeistä valmistetut rokokootyyliset keinutuoli ja tuoli (lähinnä valtaistuin :D). Niitä taidan muistella, ja väsätä kiikun olkkariin.

    VastaaPoista
  3. On mahtavaa seurattavaa nämä iloiset yhdessätekemiset lastenkin kanssa ja tosiaan noista tarvikkeista, joita on meilläkin "miljoonalaatikoissa", eikä ole tullut mieleenikään että voisi jostain pienistä kulmaraudoista keittiötuolit nikkaroida! Kiitos ihanasta blogista! :)

    VastaaPoista
  4. Hihii, kiva kun saatte ideoita ja seuraatte meidän puuhasteluja :)

    VastaaPoista
  5. Aivan loistavia nukkekodin kalusteita! Miten hienosti olette nähneet vanhoja tavaroita uusin nukkekotikokoisin silmin. :) Moni esine saa uusia käyttötarkoituksia lasten leikeissä ja mielikuvitus ei rajoita. Luovuus on hienoa. :)

    VastaaPoista